Instagram rolde deze week weer een nieuwe feature uit. Je kan nu een Instagram live video opslaan en delen via Instagram Stories. Zo kunnen je volgers gedurende 24 uur jouw live uitzending herbekijken.

Instagram Live Video opslaan

Je kon al langer een Instagram Live Video na de uitzending opslaan op je eigen telefoon. Dankzij de nieuwe feature kunnen volgers echter ook gedurende 24 uur jouw live uitzending op Instagram herbekijken via Insta stories.

Instagram Live Video Opslaan


Waar Instagram stories in eerste instantie een rechtstreekse kopie leek te zijn van Snapchat, evolueert het medium nu toch naar een meer volwassen structuur en rolt het extra features uit die niet bij hun concullega te vinden is.

Hoe werkt het?

Na je uitzending krijg je een simpele knop te zien met de vraag: Deel je video voor 24 uur, zodat meer mensen hem kunnen zien. Even schuiven en klaar!


Instagram Live Video opslaan voor 24 uur


Instagram Live Video opslaan voor 24 uur

Geen gedoe meer met de video opslaan op je toestel en nadien weer opladen.

Voor- en nadelen

Waar Instagram deze keer voor een iets andere weg kiest dan Snapchat, komt het wel weer dichter in de buurt van de Facebook Live en Twitter Periscope producten. Deze laten namelijk al langer toe om uitzendingen nadien te herbekijken.

Goed nieuws voor heel wat influencers, want voor hen is het een nieuwe manier om hun bereik nog te vergroten. Veel van hun events gaan namelijk overdag door, wanneer het niet voor iedereen even handig is om een live-uitzending te volgen.

Instagram Live Video opslaan voor 24 uur

Eveneens goed nieuws voor de die-hard fans van Instagram accounts aan de andere kant van de wereld of de algemene FOMO-lijders. Je hoeft geen moment meer te missen.

Anderzijds, zal dit er niet voor zorgen dat een deel van de spontaniteit van een Instagram Live video verdwijnt? Het mooie van live is dat niemand verwacht dat het perfect loopt. Maar wanneer het opnieuw en opnieuw herbekeken kan worden, voel je de druk wel stijgen.