Je kent het wel, je bent de hele dag druk bezig geweest en toch heb je ’s avonds het gevoel dat je niks gedaan hebt. Met een app als rescuetime, kan je perfect kijken hoe jij je online dag hebt doorgebracht.

De dagen dat ik me het meest productief voel, zijn de dagen dat ik vooraf een duidelijke to do-lijst had. Je begint aan je dag met een duidelijk plan, waar je op kan focussen en krijgt vaak meer gedaan op minder tijd, omdat je minder afleiding hebt.

Slechte gewoontes sluipen er snel in

Ongeacht je beroep, je tijd beheren is cruciaal. Maar zelfs al ben je de meest georganiseerde persoon ter wereld, af en toe durven er al eens slechte gewoontes in sluipen en dan is een klein beetje extra hulp van buitenaf wel handig om je weer op het juiste spoor te zetten.

Als je niet weet waar het probleem zit, is het haast onmogelijk om het op te lossen.

Breng afleiding in kaart & verhoog je productiviteit met Rescuetime

Een app als rescuetime helpt je om in kaart te brengen hoe jij je tijd op je computer doorbrengt. Installeer de app en laat ze eens een weekje draaien op je computer.

Wie weet ben jij de hele dag wel hard aan het werk, maar merk je dat je, wanneer je research doet voor een project, je afgeleid wordt door bv artikels op een krantensite. Of misschien check jij je mail wel iets meer dan nodig. Of verlies jij jezelf 45 minuten in social media, wanneer je snel die LinkedIn-connectie wou toevoegen. Of..

Meer focus, anders werken

Na een week ga je een veel beter beeld hebben van hoe jij je tijd spendeert en waar er energie / tijd wegglijdt. Als je denkt dat je productiever kan zijn en meer werk gedaan wilt krijgen, laat je dag eens analyseren door de app. Je krijgt een helder rapportje van wat je nu precies doet en kan dan actie ondernemen.

Hoe het werkt

Je downloadt de plugin of de app, deze loopt constant op de achtergrond en na een tijdje trek jij een rapportje.

Je ziet dan in welke programma’s, apps en websites jij het meest ‘werkt’. Ze worden zelfs ingedeeld in categorieën zoals business of communicatie. Zit jij vooral in je mail, of ben je toch meer een schrijver in worddocumentjes?

Merk je dat je te veel tijd spendeert aan sociale media voor je bedrijf, lees dan eens deze tips om er efficiënter mee om te springen. Of stuur een berichtje, dan helpen we je graag verder.

Snel je productiviteit omhoog

Je kan notificaties instellen, bijvoorbeeld wanneer je 1 uur op Facebook hebt doorgebracht. En, als je dat wil, kan je ook doelen stellen, zoals minder dan 1 uur per dag aan je mails spenderen.

Om je nog meer te motiveren krijg je ook een productiviteitsscore. Uiteraard doe je er alles aan om deze te verbeteren en je werk kan er maar wel bij varen. 😉 Iedere week krijg je ook een rapportje met een overzicht.

Productiever worden tips - rescuetime - Strong and Bold

De app is helemaal gratis, maar zoals steeds is er uiteraard ook een betalende versie met iets meer features. Zo kan je bepaalde websites blokkeren en ook je offline activiteit tracken. De gratis versie is echter ideaal wanneer je heel snel wilt weten hoe jij je computertijd spendeert en waar je kan optimaliseren om meer gedaan te krijgen.

The closest thing dat een zelfstandige kan hebben als baas die een oogje in het zeil houdt 😉

Wil je nog een handige tip om je productiviteit omhoog te halen? Lees alles over content batchen.