Heb jij de komende weken ook vakantie gepland? Neem de tijd om deze motiverende en inspirerende TED Talks te bekijken en verruim je blik op ondernemen.

Inspirerende TED Talks

De vakantie is voor velen (bijna) in het land en dat betekent tijd om eindelijk die stapel boeken weg te werken. Maar waarom bekijk je dit jaar niet enkele TED Talks om te ontspannen? Wij maakten een top 5 van inspirerende TED Talks voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe motivatie en inspiratie.

“How I became an entrepreneur at 66”

Het is nooit te laat om jezelf opnieuw uit te vinden. Neem het van Paul Tasner – na 40 jaar onafgebroken te hebben gewerkt voor anderen, richtte hij op 66-jarige leeftijd zijn eigen start-up op. Hij combineerde zijn business idee met zijn ervaring en passie. En hij is niet de enige. Meer en meer senioren laten hun ondernemersinstincten zien, met groot succes.

Een mooie les: nee, je bent niet te oud!

Paul Tasner – Entrepreneur

TED Resident Paul Tasner is de mede-oprichter en CEO van PulpWorks, Inc., ontwerpers en fabrikanten van biologisch afbreekbare verpakkingen voor consumptiegoederen.

 


“How I turn negative online comments into positive offline conversations”

Digital creator Dylan Marron heeft miljoenen views voor projecten als “Every Single Word” en “Sitting in Bathrooms with Trans People” – maar hij stelde vast dat online succes veel haat met zich meebrengt. Na een tijdje heeft hij een interessante manier gevonden om hier mee om te gaan: de mensen die hem ongevoelige opmerkingen sturen, stelt hij een simpele vraag: “Waarom heb je dat geschreven?” In een talk over hoe we online omgaan met elkaar, legt Marron uit hoe het meest ontmijnende wat je kunt doen, vaak heel simpel is. Echt praten.

Dylan Marron – Schrijver, artiest

Dylan Marron neemt gecompliceerde sociale problemen en vindt toegankelijke manieren om erover te praten via interviews, korte video’s en satire. Volg zijn kanaal op Youtube.


 

“Why you don’t like the sound of your own voice”

Je stem is onlosmakelijk verbonden met hoe anderen jou zien, maar je eigen relatie ermee is verre van vanzelfsprekend. Rébecca Kleinberger onderzoekt hoe we onze stem en die van anderen gebruiken en begrijpen. Ze legt uit waarom je misschien niet van het geluid van je eigen stem houdt als je ze terug hoort, wat de 3 verschillende stemmen die we eigenlijk hebben zijn en de buitengewone dingen die je communiceert zonder je ervan bewust te zijn.

Rébecca Kleinberger – stemexpert

Rébecca Kleinberger is een stemexpert die onderzoek doet als promovendus in de Opera of the Future-groep van het MIT Media Lab.


 

“Why the secret to success is setting the right goals”

Onze leiders en bedrijven laten ons in de steek, maar het is niet altijd omdat ze slecht of onethisch zijn, zegt venture capitalist John Doerr – vaak is het gewoon omdat ze ons naar de verkeerde doelstellingen leiden. In deze praktische lezing laat Doerr ons zien hoe we weer op het goede spoor kunnen komen met “Doelstellingen en key-resultaten / Objectives and Key Results“, of OKR’s – een systeem voor het stellen van doelen dat wordt gebruikt door bedrijven zoals Google, Intel en Bono voor het instellen en uitvoeren op grote doelen.

John schreef ook het boek Measure what matters, mocht je interesse na deze TED Talk gewekt zijn. Het audioboek is overigens ook een aanrader.

John Doerr – Venture capitalist

John Doerr is een ingenieur, veelgeprezen durfkapitalist en de voorzitter van Kleiner Perkins.


 

“Why it’s worth listening to people you disagree with”

We worden sterker en niet zwakker door in te gaan op ideeën en mensen waar we het niet mee eens zijn, zegt Zachary R. Wood. In deze laatste van de inspirerende TED Talks over het vinden van een gemeenschappelijke basis, breekt Wood een lans voor empathie voelen en begrip op te brengen door tactvol en bedachtzaam om te gaan met controversiële ideeën en onbekende perspectieven. “Andere standpunten negeren, laat ze niet verdwijnen”, zegt Wood. “Om vooruitgang te boeken in het licht van tegenspoed, hebben we oprechte toewijding nodig om een ​​dieper inzicht in de mensheid te krijgen.”

Zachary R. Wood – Crusader for dialogue

Als hoofd van een studentengroep “Uncomfortable Learning”, maakte Zachary R. Wood een punt om in gesprek te gaan met mensen met wie hij het niet eens was. Ook Zachary schreef een boek, “Uncensored” mocht je je verder willen verdiepen.

 


Repin deze foto op je Pinterest board, zodat je  de Talks later makkelijk terug vindt!

Inspirerende ted talks ondernemer

 

*Bovenstaande links kunnen referral links zijn, als je via deze links iets bestelt krijgen we een kleine commissie.