Naast andere sociale media zoals Instagram / Facebook, schakelt ook Twitter een versnelling hoger om hun service te verbeteren. Zo zou het binnenkort mogelijk worden om je tweets te bewerken.

Twitter installeerde in 2016 al enkele nieuwe features zoals de 360° live video en het uitsluiten van foto’s en andere content voor de limiet van 140 karakters. Met het nieuwe jaar hebben ze nog meer goede voornemens. CEO Jack Dorsey stelde net voor Nieuwjaar de vraag op Twitter: wat is de meest belangrijke verandering die jij nodig vindt voor Twitter?

Het bewerken van tweets was met voorsprong de meest gevraagde feature. Niemand laat graag die dt-fout staan, toch? Tot vandaag is je tweet verwijderen de enige manier om fouten te verdoezelen.

Dorsey reageerde dat ze sterk over deze aanpassing nadenken. Het is echter nog niet duidelijk hoe dit in de praktijk dan zal lopen. In het eerste scenario zal het enkel mogelijk zijn om je tweet meteen na publicatie aan te passen om zo typefouten eruit te halen.

Een tweede optie is om het eindeloos mogelijk te maken je tweet aan te passen. Maar wat betekent dit dan voor personen die je oorspronkelijk bericht geretweet hebben? Een feature, zoals bij Facebook, waar je het originele bericht nog kan bekijken zou hier een oplossing kunnen bieden.

Naast de mogelijkheid om je tweets aan te passen, kwamen er nog andere suggesties binnen. Een verbeterde mogelijkheid om misbruik en spam te melden en de mogelijkheid om tweets te bookmarken waren er enkele van.

Toch lijkt het erop dat Twitter prioriteit zal geven aan de mogelijkheid om je tweets aan te passen. Kim Kardashian juicht alvast.

Bron: Digitalspy