Analytics

De basis van een solide digitale strategie is gebaseerd op insights en analytics.
Bij Strong & Bold bekijken we samen met jou de KPI’s van je bedrijf en zorgen we dat de resultaten nauwkeurig gemeten en correct geïnterpreteerd worden.

Analytics en Insights

Het belang van analytics

Een cruciaal onderdeel van een online strategie zijn de metrics en cijfers:

  • Zij tonen aan of targets al dan niet gehaald worden.
  • Ze geven heel snel een inzicht in jouw bezoekers / klanten.
  • Daarnaast helpen statistieken mee de juiste keuze te maken bij nieuwe projecten. Is het bijvoorbeeld wel verstandig om verder te investeren in product X?

Analytics Rapportage

Inzichten en beslissingen

Op basis van de beschikbare data zetten wij makkelijk leesbare rapporten op en helpen wij je de juiste conclusies te trekken.

Welke content werkt het beste voor jouw bedrijf? Op welke kanalen zet je beter meer of minder in? Wat zijn de beste momenten om te posten op social media? Hoe scoort mijn site bij mobiele gebruikers? Hoe trouw zijn mijn bezoekers?
Dit soort vragen wordt zeer eenvoudig beantwoord door de juiste data te meten.

Tools voor analytics

De juiste tools zijn onontbeerlijk om betrouwbaar cijfermateriaal te krijgen. Google Analytics en Google Tag Manager zijn enkele bekende tools waarmee wij jou kunnen helpen om jouw website data inzichtelijk te maken.

Google Analytics leert je bijvoorbeeld niet alleen hoeveel bezoekers je website krijgt. Je kan ook zien via welke weg ze je website vinden, hoe lang ze blijven en of ze wel eens vaker terugkomen. Als je een webshop hebt, kan je zelfs zien waar precies in het proces een potentiële koper afhaakt.

Daarnaast maken we ook de social media en e-maildata toegankelijk en leesbaar, zodat je een volledig plaatje krijgt en de juiste beslissing kan nemen.

Geef een seintje indien je graag meer informatie wenst over onze diensten.